Kuchnia zero waste – warsztat familijny z Jagną Niedzielską
14 maja (niedziela) 14:00 / → bilety
Wydarzenie towarzyszące spektaklowi „Wyspa Jadłonomia”
Zapraszamy na rodzinne warsztaty na których dowiecie się co to jest kuchnia zero waste i jak gotować według jej zasad na co dzień ? Jak nie marnować jedzenia? Jak planować zakupy, jak przechowywać, wykorzystywać produkty całościowo i minimalizować straty. W jaki sposób przygotować prosty posiłek z sezonowych warzyw i jak to robić, aby generować jak najmniej odpadów, a tym samym nie zanieczyszczać środowiska? O tym opowie Wam specjalistka w temacie Jagna Niedzielska, z którą też wspólnie przygotujecie potrawy w duchu ZERO WASTE.
Jagna Niedzielska jest rozpoznawalną twarzą idei „Zero Waste” w Polsce. Kucharka, doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu niemarnowania w kulinariach. Autorka książki – poradnika „Bez resztek” oraz ,,Eko-logiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej”. Prowadząca program „Jagny Niedzielskiej kuchni bez resztek” oraz współprowadząca „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +.
Niespokojny duch polskiej sceny kulinarnej. Nastawiona na nieustanny rozwój pod okiem największych światowych autorytetów nurtu „No Waste”, między innymi, szefa kuchni Douglasa McMastera w pionierskiej, restauracji „Silo” w Angielskim Brighton czy Helskinskiej restauracji „Nolla” o tym samym profilu. Ta pragmatyczna wiedza, wynoszona z odbytych stażów, usprawnia działanie jej własnej restauracji oraz firmy cateringowej.