Przepis na przyszłość
Warsztaty familijne, na których wspólnie z Martą Dymek porozmawiamy o planecie i o tym, co każdy z nas może zrobić dla otaczającego nas środowiska i klimatu. Wymieńmy się swoimi doświadczeniami i praktykami. Zapoznamy się z najważniejszymi pojęciami związanymi z odpowiedzialnym jedzeniem, poszukamy najbardziej zrównoważonych produktów i przygotujemy wspólną, warsztatową książkę kucharską z przepisami na te produkty.
Warsztat pozwoli poszerzyć wiedzę, uporządkować fakty oraz znaleźć praktyczne rozwiązania na co dzień.
Marta Dymek: autorka strony Jadłonomia i kultowych książek pod tym samym tytułem. Jej książki były wydane za granicą, wystawiane w Pawilonie Polskim na EXPO oraz wielokrotnie nagradzane. Od ponad dekady prowadzi autorskie programy telewizyjne, rubryki w prasie oraz podcasty. Wkrótce do tych działań dołączy Jadłonomia Fundacja. A wszystko po to, by wspólnie z niepokonanymi zastanawiać się, dlaczego warto jeść roślinnie.
Warsztaty są wydarzeniem towarzyszącym spektaklowi WYSPA JADŁONOMIA w reż. Macieja Podstawnego, premiera 18 listopada 2022.
19 listopada, g. 14.00-16.00
STUDIO teatrgaleria
Plac Defilad 1 (spotykamy się przy kasach biletowych)
Sala nr 212
Bilety 25 zł → tutaj
Rezerwacje:
bilety@teatrstudio.pl
+48 22 656 69 41
+48 22 656 69 42